“The hand expresses what the heart already knows” Samuel Mockbee
- Χειρουργική αντιμετώπιση παθήσεων άνω άκρου:
- Αρθροσκόπηση Ώμου: Αντιμετώπιση παθήσεων όπως η ρήξη στροφικού πετάλου,Υπακρωμιακή προστριβή και η αστάθεια του ώμου μετά απο κάκωση/εξάρθρημα.
- Αρθροσκόπηση Αγκώνος: Αντιμετώπιση παθήσεων όπως οστεοχονδρίτιδα, ελεύθερο οστικό τεμάχιο.
- Αρθροσκόπηση Πηχεοκαρπικής: Διαγνωστική αρθροσκόπηση και TFCC tear(Ρήξη τρίγωνου χόνδρου).
Να σημειωθεί οτι η αρθροσκόπηση ως επέμβαση σε όλες τις περιπτώσεις μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο για διάγνωση κάποιας ορθοπαιδικής Πάθησης και όχι μόνο ως θεραπεία.
- Αρθροπλαστική ώμου: Σε περιπτώσεις εκφυλιστικής οστεοαρθροπάθειας ώμου είτε πρωτοπαθούς είτε λόγω κάποιας άλλης πάθησης(Χρόνια ρήξη στροφικού πετάλου)
- Αρθροπλαστική Αγκώνος: Σε επιλεγμένα περιστατικά αρθρίτιδας της άρθρωσης του αγκώνος.
- Αποκατάσταση συνδεσμικής αστάθειας αγκώνος.
- Μικροεπεμβάσεις Άνω άκρου: Εδω έχουν τη θέση τους τα ΣΥΝΔΡΟΜΑ ΠΑΓΙΔΕΥΣΗΣ ΝΕΥΡΩΝ όπως Καρπιαίος Σωλήνας, Ωλένια νευρίτιδα καθώς και παθήσεις όπως η ανθεκτική επικονδυλίτιδα, τενοντίτιδα De Quervain και τα περιστατικά Εκτινασσόμενου Δάκτυλου.
- Αφαίρεση καλοήθων όγκων μαλακών μορίων: π.χ. Γάγγλια
- Συντηρητική αντιμετώπιση παθήσεων άνω ακρου:
Σύνδρομα άλγους του άνω άκρου που οφείλονται σε μη Χειρουργικές παθήσεις του άνω άκρου:
- ΣΥΝΔΡΟΜΑ ΜΥΟΠΕΡΙΤΟΝΙΑΚΟΥ ΠΟΝΟΥ : Μια κλινική οντότητα που διαφεύγει της διάγνωσης σε πάρα πολλές περιπτώσεις. Υπάρχει άρθρο με λεπτομερή ανάλυση των συνδρόμων αλλά με πολύ απλά λόγια θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι τα σύνδρομα που ο πόνος είναι λόγω κάποιου μυικού εντοπισμένου σπασμπού/βράχυνσης με ευαισθησία στα λεγόμενα Trigger Points. Κύριο εργαλείο θεραπευτικής παρέμβασης είναι το Dry needling, μια παραλλαγή του Ιατρικού Βελονισμού με βάση την Δυτική Ιατρική.
- Τενοντίτιδες/Αρθρίτιδες: Μια κλασσική προσέγγιση που ακολουθούμε πάντα πριν την χειρουργική αντιμετώπιση είναι η αγωγή με αναλγητικά/Μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη, πρόγραμμα φυσικοθεραπειών καθώς και ενέσιμες θεραπείες κυρίως ενδαρθρικά και σε τενόντια έλυτρα ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ TRIGGER POINT των γειτονικών μυικών περιοχών.
- Άλγος που προέρχεται απο Αυχενική Μοίρα ΣΣ, Αυτοάνοσες Παθήσεις, Νευροπάθεις/Αγγειοπάθειες και Μη ορθοπαιδικής παθολογίας άλγος άνω άκρων- Σε αυτή την περίπτωση αφού βεβαιώσουμε τον ασθενή για τη φύση του προβλήματος, το αντιμετωπίζουμε αναλόγως εφόσον ανήκει στο πεδίο μας(Άλγος Αυχενικής αιτιολογίας/Σύνδρομα μυοπεριτονιακού Πόνου), διαφορετικά γίνεται σύσταση για αντιμετώπιση από τον Ιατρό της κατάλληλης ειδικότητας.